About Author

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Συνταγή Για Σπιτική Πίτσα


Συνταγή Για Σπιτική Πίτσα


Τί καλύτερο από ένα Σαββατόβραδο στο σπίτι με φίλους, ταινία, μπύρες και πίτσα!!! 
Η εύκολη λύση είναι πάντα το delivery αλλά σαν τη σπιτική πίτσα δεν είναι καμία! Οι περισσότερες σπιτικές πίτσες που είχα δοκιμάσει είχαν μια ζύμη "ψωμένια" και δεν μου έμοιαζε πολύ με αυτές που παραγγέλνουμε και έτσι δεν μου αρέσαν. Έψαξα λοιπόν στο internet και βρήκα μια ζύμη που πιστεύω πως είναι μακράν καλύτερη και από της καλύτερης πιτσαρίας της γειτονιάς μου!
Εύκολη, γρήγορη, οικονομική μα πάνω απ'όλα σπιτική πίτσα!!! 
Ξεκινάμε λοιπόν...


ΥΛΙΚΑ ( για 3 ταψάκια πίτσα ή 2 μεγαλύτερα)


  1. 500 γρ. περίπου αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  2. 350 γρ. χλιαρό (όχι καυτό) νερό (1 μεγάλο ποτήρι ή 1 1/2 κανονικό)
  3. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1 πρέζα ζάχαρη
  5. 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  6. 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  7. αποξηραμένα βότανα (εγώ χρησιμοποιώ ρίγανη και βασιλικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα πρώτα όλα τα υγρά υλικά (νερό, λάδι) μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και βότανα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε σε ηρεμία για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Αυτό θα το καταλάβεται από τον αφρισμό στην επιφάνεια του μίγματος. (βλέπε φωτό)

Συνταγή Για Σπιτική Πίτσα


 Στη σηνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα το αλέυρι και το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά για 5-10'.

Συνταγή Για Σπιτική Πίτσα


 Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι ελαστικό και αφράτο. Λαδώνουμε λίγο τη λεκανίτσα και αφού το σκεπάσουμε με μια πετσέτα το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα για να φουσκώσει. (δυστυχώς ξέχασα να σας βγάλω φωτογραφία το φουσκωμένο ζυμαράκι, το οποίο πιάνει σχεδόν όλο το λεκανάκι). Το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια (ή 2 αν τα ταψάκια σας είναι πιο μεγάλα) και ανοίγουμε σιγά σιγά το κάθε μπαλάκι να απλώσει. Δεν χρησιμοποιώ πλάστη αφού και με τα δάχτυλα ανοίγει μια χαρά. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και το βάζουμε μέσα. 

Για μεγαλύτερη επιτυχία, στις άκρες στο ζυμάρι βάζω τυρί Philadelphia και γυρίζω τις άκρες ώστε να το κρατήσει μέσα. (θα γλύφετε τα δάχτυλά σας με αυτό!). Έπειτα βάζω σπιτική σάλτσα ντομάτα που μου έχει φτιάξει η πεθερούλα μου, τυριά τριμένα που να λιώνουν, μανιτάρια φρέσκα, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριές και μπαίνει στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' περίπου (ανάλογα το φούρνο).

Έτοιμη για να την απολαύσετε!!!


Συνταγή Για Σπιτική Πίτσα



Συνταγή Για Σπιτική Πίτσα

Καλή σας όρεξη και περιμένω σχόλια!!!




Πηγή : www.argiro.gr

2 σχόλια :

  1. μμμμμμμμμμμμμμ............ καταπληκτικη η ζυμη σου μπραβο!!!! εφτιαξα την πιτσα συμφωνα με τη συνταγη σου και ολοι νομιζαν οτι ηταν απο πιτσαρια ετοιμη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι σαν να μου μυριζει!!!! πιτσα λαχταριστη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή